Награждаването на победителите и официалното закриване на проект Ветроходна академия“ са

...
Награждаването на победителите и официалното закриване на проект Ветроходна академия“ са
Коментари Харесай

Студенти се пускат в регата Академика

Награждаването на спечелилите и официалното закриване на план „ Ветроходна академия “ са в неделя от 17 часа, като наградите ще бъдат връчени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и кмета на Община Варна Иван Портних.

                                                            ПРОГРАМА

16 септември, събота

11:55 ч. – Първи вероятен сигнален сигнал, гонки „ против и по вятъра ” и по направления в Пристанище Варна и Варненския залив

17 септември, неделя

10:55 ч. – Първи вероятен сигнален сигнал, гонки „ против и по вятъра ” и по направления в Пристанище Варна и Варненския залив

17:00 ч. – Награждаване и публично закриване на Проект „ Ветроходна академия “. Наградите ще бъдат връчени от министър на Министерството на младежта и спорта-Красен Кралев и Иван Портних-кмет на Община Варна.

В групата „ Университетска – студенти “ конкуренцията ще бъде в Националния клас Conrad 25R единствено за подготвените младежи по Проекта. Разпределението:

Александър Калчев, Nunki – Медицински университет „ Проф. доктор П. Стоянов ”;

Александър Милев, Algol – събирателен екипаж;

Мартин Велков, Albireo – ВВМУ „ Н.Й. Вапцаров ”;

Михаил Копанов, UK Sailmakers  – Икономически университет;

Павел Дуков, Quantum Racing – Технически университет;

Петър Димитров, Phoenix – Варненски свободен университет “Черноризец Храбър ”.

Във II група „ Университетска – експерти “ ще започват екипажи, разграничени в клас ORC, които по принцип се състезават на регати, само че с изискване да съставляват университетa,  който е приключил шкипера или по-голямата част от екипажа. Надпреварата в двете групи ще бъде по разнообразни дистанции със старт/финал в акваторията на Пристанище Варна пред Зоната за свободен достъп. Купа „ Академика “ ще бъде връчена на университета с най-хубаво класиране в двете групи. Главен арбитър на регатата ще бъде Антоанета Томова, а ръководител на протестната комисия проф. Камен Фильов – почетен ръководител на Българска федерация по ветроходство.

По време на регата студентите ще показват направените от тях креативен табла за предварителна защита против зависимости и експанзия в следните посоки:

Медицински университет: Допинг и наркотична взаимозависимост – последици за здравето, предварителна защита от зависимостта, анти-допинг.

Технически университет: последици и справяне с интернет зависимостта.

Икономически университет: последици и справяне с хазартната взаимозависимост.

ВВМУ: последици и справяне с експанзията.

ВСУ: интеграция на хора в неравностойно състояние.

Междууниверситети: здравословно хранене.

Надпреварата под ветрила е крайна активност от план „ Ветроходна академия “, НПИМД-008-Н3/2017 по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2017 година към Министерството на младежта и спорта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР